Bemutatjuk a Technics SL-G700M2-t

2022. október 6. – A Technics örömmel jelenti be az SL-G700M2-t , a nagy tekintélyű SL-G700 hálózati/Super Audio CD-lejátszó utódját.

Az SL-G700M2 egy többdigitális lejátszó, amely támogatja a ma elérhető digitális audiomédia túlnyomó részét, beleértve az MQA®-t, számos nagy felbontású hangforrást és a zenei streaming szolgáltatások széles skáláját. 
Az elmúlt években gyorsan megnőtt a kiváló minőségű hangzás iránti kereslet, amelyet számos tényező táplált, beleértve a különböző nagy felbontású formátumok létrehozását, a kiváló minőségű streaming platformok megjelenését és a bakelitlemezek folyamatos újjáéledését. Évekig tartó kutatás-fejlesztést követően a Technics SL-G700M2 ennek az igénynek a kielégítésére került bemutatásra. Új digitális/analóg jelfeldolgozási technológia A következő generációs termékek digitális audiojel-feldolgozó technológiájának kifejlesztése során a Technics célja az volt, hogy elérje a fázisigazítást és az ideális impulzusválaszt, amelyek olyan jellemzők, amelyek elengedhetetlenek a hűséges zenevisszaadáshoz a megfelelő hangszínpadon. A LAPC-től (Load Adaptive Phase Calibration), amelyet először 2014-ben építettek be az SE-R1-be, majd a Space Tune-tól és a PHONO Response Optimisertől kezdve ezt a koncepciót következetesen alkalmazták termékenként és osztályonként.

Az SL-G700M2 nagy pontosságú koherens D/A konverterrel van felszerelve, amely ezen technológiák felhalmozódásának eredménye. A nagy pontosságú koherens D/A konverter a digitális értékeket a lehető legnagyobb pontossággal analóg jelekké alakítja, mielőtt azokat erősítőre továbbítaná. Három elemből áll: koherens feldolgozás; nagy teljesítményű D/A konverter kettős monó konfigurációban; és egy szabadalmaztatott diszkrét erősítő áramkör.

1. Koherens feldolgozás

Ez a technológia javítja az impulzusjelek reprodukálhatóságát azáltal, hogy minimálisra csökkenti az amplitúdó- és fáziseltéréseket, amelyek a D/A konverziós folyamat során előfordulnak egészen 192 kHz-es PCM-ig terjedő jelek szabadalmaztatott digitális jelfeldolgozásával*. Az eredmény a hang tisztaságának növekedése és tisztább hangkép. *A DSD-jelek, például a Super Audio CD, közvetlenül a DAC-ba kerülnek e feldolgozás nélkül.

2. Nagy teljesítményű D/A konverter kettős monó konfigurációban

Az SL-G700M2 egy új DAC chipet tartalmaz: a kettős ESS ES9026PRO-t. Mindkét oldalon egy-egy bal/jobb egység szimmetrikus elhelyezése és független átviteli struktúrái csökkentik a kölcsönös interferenciát és hűen reprodukálják a hangforrásban rejlő hangképet és zenei teret.

3. Szabadalmaztatott diszkrét erősítő áramkör

A szűrőáramkör a D/A átalakítás után egy egyedi diszkrét konfigurációjú erősítő áramkört használ a műveleti erősítő IC helyett. Ez még nagyobb érzékenységet és hangzást biztosít, még a legfinomabb hangokat is visszaadja.

A tápegység zajelnyomása, amely alaposan kiküszöböli a percjelekre gyakorolt ​​káros hatásokat

A kis jeleket kezelő digitális audiolejátszók alapos zajelnyomást igényelnek, mert a legkisebb zaj is jelentősen befolyásolhatja a hangminőséget. Az SL-G700M2 többlépcsős csendes tápegységgel van felszerelve, amely fejlett és bevált technológiákat alkalmaz és alkalmaz. A többlépcsős csendes tápegység alapos zajelnyomást biztosít három fokozatban: nagy sebességű kapcsolóüzemű tápegység; alacsony zajszint szabályozó; és az árambefecskendezés aktív zajszűrése.

Nagy sebességű kapcsolóüzemű tápegység

Az SL-G700M2 nagy sebességű, körülbelül 300 kHz-es kapcsolóüzemű tápegységet használ, amelyet korábban a Technics SU-R1000 referenciaosztályú integrált erősítő analóg áramköreihez használtak.
A kapcsolási frekvencia növelésével a zenelejátszási sávszélesség zajos interferenciája csökken, és rendkívül érzékeny tápegység érhető el.

Alacsony zajszintszabályozó

Az eredeti stabilizált tápellátási áramkörrel kombinálva ez a dedikált tápegység stabil teljesítményt biztosít alacsony zajszint mellett. A diszkrét áramköri struktúra nem használ általános célú IC-ket, és az aprólékos hangolás az analóg áramkörökre optimalizált teljesítményt biztosít. Alacsony zajszint magas szinten és stabil tápellátás az áramköri minták finomhangolásával valósul meg.

Árambefecskendezés aktív zajszűrés

Ez az újonnan kifejlesztett technológia eltávolítja a nem kívánt zajkomponenseket azáltal, hogy inverz fázisáramot ad az észlelt zajra. Hatékonyabb áramzajszűrés érhető el a push/pull módszerrel kombinálva a hagyományos áramfelvételes zajelnyomással.

Számos zenei forrás támogatása, beleértve a Super Audio CD-t és az MQA-t, valamint a vadonatúj USB-B bemenetet


Nagy felbontású lemezlejátszás

Az SL-G700M2 támogatja a Super Audio CD kiváló minőségű lemezformátumának lejátszását, és dedikált SACD/CD „Pure Disc Playback” móddal rendelkezik a hangminőség további javítása érdekében. Ez az üzemmód minden áramköri blokkot kikapcsol, kivéve a Super Audio CD/CD lejátszásához szükségeseket, csökkentve a belső zajt és javítva a hangminőséget.

Támogatja a különböző nagy felbontású formátumokat az MQA® mellett

Az SL-G700M2 képes MQA fájlok és MQA-CD-k teljes dekódolására és lejátszására. Számos egyéb nagy felbontású formátum is támogatott, beleértve a WAV/AIFF-ot 384 kHz/32 bitig, a FLAC/ALAC-ot 384 kHz/24 bitig, és a DSD-t 11,2 MHz-ig.

Továbbfejlesztett hálózati lejátszási funkciók

Az SL-G700M2 támogatja a beépített Google Chromecastot, amely lehetővé teszi a zenei streaming szolgáltatások széles skáláját a Chromecast-kompatibilis alkalmazásokból, valamint az Apple AirPlay 2-t. A Wi-Fi® és a Bluetooth® vezeték nélküli kapcsolatok is támogatottak. A lejátszó egy új USB-B porttal is fel van szerelve, amely lehetővé teszi a folyamatos csatlakozást egy hálózati audio szerverhez vagy PC-hez a nagy felbontású hangforrások lejátszásához a csatlakoztatott eszközről.

Vonzó, kiváló minőségű ház és váz támogatja a hangminőséget

Az SL-G700M2 négy részre van osztva a házon belül, a tápegység, a digitális interfész, az analóg áramkör és a lemezmeghajtó részek egymástól függetlenek. Ez elnyomja az áramkörök közötti kölcsönös interferenciát és csökkenti a hangminőség romlását. A lemezmeghajtó háromrétegű házkonfigurációt és erőteljes rezgéscsillapítót és csendes felépítést alkalmaz, beleértve a fröccsöntött alumínium lemeztálcát is, amely nagy pontosságú lemezlejátszást biztosít.

A külsején hajszálvonalas, 7 mm vastag alumínium előlap és 3 mm vastag alumínium oldallapok találhatók, valamint gravírozott Technics logó a kiváló dizájn és kivitelezés érdekében.

SL-G700M2 fekete és ezüst színváltozatban lesz elérhető, várhatóan novembertől
2023-07-21 14:40:27